Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην γεράσουμε πριν την ώρα μας

Elderly Nepalese Woman

«Ποιος δε θέλει να φαίνεται και να είναι νέος; Η νεανικότητα και η ευεξία είναι οι σημαντικότεροι στόχοι κάθε ανθρώπου, υπάρχουν ωστόσο συνήθειες και πράγματα που μας γερνάνε πολύ γρηγορότερα.

1. Καφές: Οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αν δεν πιούμε καφέ. Η υπερκατανάλωσή του όμως δεν κάνει καλό. Είναι προτιμότερο να τον αντικαταστήσουμε με μερικές κούπες πράσινο τσάι που προσφέρει άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία και αποτοξίνωση.

2. Ανθυγιεινή διατροφή: Ανθυγιεινή διατροφή δε σημαίνει μόνο κατανάλωση πολλών λιπαρών και θερμίδων. Ανθυγιεινή είναι και η διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και λιπαρά. Οι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα τα εξής: σπάσιμο νυχιών, άτονα μαλλιά και κουρασμένη επιδερμίδα.

3. Yπερκατανάλωση ζάχαρης: Μπορεί να την αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει καθόλου καλό. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης δημιουργεί βλάβη στο κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
 
4. Ελλιπής ύπνος: Για να είμαστε υγιείς και να διατηρείται η νεανικότητα της επιδερμίδας μας, θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα. Η αϋπνία χαρίζει μόνο μαύρους κύκλους και θαμπή επιδερμίδα.

5. Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση μας κάνει καλό. Πέρα από όμορφο σώμα, μας χαρίζει και ψυχική ηρεμία.»

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: