Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Η Google μας παρουσιάζει τα γυαλιά του μέλλοντος


«Όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση των Google Glasses, όλοι είχαμε εντυπωσιαστεί. Αυτό που είχαμε δει τότε όμως σ' εκείνο το βίντεο σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτό που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Google.

Όπως μάθαμε λοιπόν, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο ίντερνετ τα οποία παρουσιάστηκαν χθες από την Google.

Αλεξιπτωτιστές έκαναν επίδειξη του νέου προϊόντος βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας απευθείας, μέσω των γυαλιών τους, την πτήση και στη συνέχεια την προσγείωσή τους στη στέγη του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Φρανσίσκο.«Είμαι πολύ χαρούμενος που το σχέδιο αυτό πήγε καλά. Δεν το περίμενα», δήλωσε ο Sergey Brin πριν παρουσιάσει ένα δείγμα «Explorer» των γυαλιών Google που οι δημιουργοί εφαρμογών συσκευών πληροφορικής μπορούν να αγοράσουν για 1.500 δολάρια.

Το μοντέλο αυτό της πρώτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2013, πριν από την κυκλοφορία στο εμπόριο, ένα χρόνο αργότερα, ενός μοντέλου για το ευρύ κοινό.

Τα γυαλιά Google είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο και μπορούν να συνδεθούν με το ίντερνετ μέσω wifi ή bluetooth. Μικρά κείμενα και μηνύματα μπορούν να εμφανίζονται σε μίνι οθόνες στους φακούς των γυαλιών.

Ο συνιδρυτής της Google τόνισε ότι ο ίδιος φορά τον περισσότερο καιρό ένα πρωτότυπο των γυαλιών και ότι η ομάδα του στους κόλπους της εταιρείας, η ΧLab, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της τεχνολογικής αυτής εφαρμογής.
»

Πηγή: proho.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: