Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Ακραίες συμπεριφορές νέων από την παρακολούθηση διαδικτυακού πορνό


«Ειδικό στέλεχος της κυβέρνησης της Αγγλίας μέσω αναφοράς του προς τα μέλη του κοινοβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης από παιδιά προς παιδιά σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Η Αναπληρωτής Επίτροπος Παιδιών Sue Berelowitz δήλωσε ότι δεν υπάρχει πόλη, χωριό ή συνοικισμός στη Βρετανία όπου τα παιδιά δεν πέφτουν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online. 

Τα συγκεκριμένα
φρικτά εγκλήματα αποδίδονται ξεκάθαρα στην πρόσβαση των νέων στο ακραίο διαδικτυακό πορνό. 

Η Berelowitz εξήγησε στις 12 Ιουνίου ότι πάρα πολλές διεστραμμένες σεξουαλικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από νεαρά άτομα που έχουν κυριολεκτικά εμποτίσει το μυαλό τους με τις εικόνες του διαδικτυακού πορνό. Εξήγησε στα μέλη του κοινοβουλίου
ότι το διαδικτυακό πορνό έχει επηρεάσει στο μυαλό των παιδιών την έννοια του φυσιολογικού και μη-φυσιολογικού. 


Η Berelowitz εξέφρασε πολύ έντονη ανησυχία για την αρνητικότατη και επικίνδυνη επίδραση που έχει το διαδικτυακό πορνό στα ευάλωτα νεαρά μυαλά. Ορισμένα αγόρια που συμμετείχαν στην σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών κοριτσιών δήλωσαν: “Ήταν σαν να λαμβάνουμε μέρος σε μία ταινία πορνό.” Η Αναπληρωτής επίτροπος εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα νεαρά αγόρια παρακολούθησαν ορισμένες σκηνές και απλώς τις αναπαρήγαγαν στην πραγματική ζωή...

Η Berelowitz υποστηρίζει θερμά την εκστρατεία ελέγχου της πρόσβασης των νέων σε εικόνες πορνογραφίας μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή. Επιπρόσθετα, στηρίζει ένα νέα σύστημα ελέγχου πρόσβασης όπου η πρόσβαση σε εικόνες ή ταινίες πορνό μπλοκάρεται από τον πάροχο της υπηρεσίας Internet εκτός εάν οι γονείς ζητήσουν το αντίθετο.

Προς το παρών, στο νέο σύστημα ελέγχου πρόσβασης αντιτίθενται οι εταιρίες παροχής διαδικτύου εξαιτίας της υψηλής κερδοφορίας των διαφημίσεων των πορνογραφικών ιστότοπων. 

Η Berelowitz πιστεύει ακράδαντα ότι οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εικόνες πορνό μόνο από τους υπολογιστές τους αλλά ακόμη και από τα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι γονείς, σύμφωνα με εκείνη, ότι τα νεαρά άτομα χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να οργανώσουν σεξουαλικές επιθέσεις!!! 

Η Αναπληρωτής Επίτροπος δήλωσε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση που ισχύει στη Βρετανία είναι τόσο μεγάλη ώστε τα θύματα μετρούν σε χιλιάδες. 

Το πιο στενάχωρο και συνάμα εξοργιστικό, όμως, είναι ότι οι σεξουαλικές πράξεις είναι σαδιστικές, βίαιες και αποτρόπαιες. 

Πλέον, δεν πρέπει κανείς να κλείνει τα μάτια του και να προσπερνά το πρόβλημα. Η ελευθεριότητα του internet καταστρέφει ξεκάθαρα τις παιδικές και νεανικές ψυχές και αμαυλίζει την αθωότητα τους…»


Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: