Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Εάλω η ...Νέα Ρώμη!


Μπορεί αυτό το blog να μην έχει κρύψει τα φίλο-Παναθηναϊκά του αισθήματα, δεν θα κλείσει όμως και τα μάτια σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Σημασία δεν έχει ότι δεν κατέκτησε το κύπελλο ο Παναθηναϊκός (λέμε τώρα...). Σημασία έχει ότι το κύπελλο παρέμεινε σε χέρια ελληνικά ενώ υψώθηκε και σε χώμα ελληνικό! Συγκινητικό ήταν συνάμμα και το σύνθημα που τραγουδούσαν χθες όλη νύχτα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Εεε, οοο, το κύπελλο σηκώσαμε σε χώμα ελληνικό».

Μετά τη Ρώμη το 1997 χρειάστηκε να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια - αυτή τη φορά στη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη - για να στεφθεί ξανά ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης. Μπορεί το πλήρωμα του καραβιού να άλλαξε, ο καπετάνιος του όμως ήταν ο ίδιος. Γνωρίζοντας ο Ίβκοβιτς τη συνταγή της επιτυχίας οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης για 2η φορά. Τυχαίο; Δε νομίζω! 

Μία ομάδα - με χαμηλό μέσο όρος ηλικίας - κατάφερνε φέτος στην Ευρωλίγκα να κάνει την μία έκπληξη μετά την άλλη. Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, παίζοντας ως αουτσάιντερ όπως και σε ολόκληρο το Final4, κατάφερε να κάνε την υπέρβαση. Το πάθος των «παιδιών» του Ίβκοβιτς ήταν συγκλονιστικό. Τα κατάφεραν και τους αξίζουν χίλια μπράβο. Κάλυψε διαφορά 19 πόντων μέσα σε 12 λεπτά. Απίστευτη ανατροπή (ίσως και μοναδική στο θεσμό). Δεν θα ήταν προσβολή να λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός του 2012 είναι η μπασκετική έκδοση του Euro 2004! Δεν το περίμενε κανείς...

Το καλύτερο – μακράν – σημερινό αθλητικό πρωτοσέλιδο είναι αυτό της Goal News με τίτλο: «Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο!». Δείτε το εδώ: http://www.frontpages.gr/data/20120514/IGoal-0.jpg
 
Στα παρακάτω βίντεο παρακολουθείστε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού. Οι πανηγυρισμοί ήταν δεδομένοι από την ελληνική μετάδοση. Ποιος θα περίμενε όμως ότι τόσο οι Τούρκοι διοργανωτές όσο και οι Ιταλοί εκφωνητές θα πανηγύριζαν …σαν Έλληνες!Δεν υπάρχουν σχόλια: