Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Φάτε ψητά ψάρια και "νικήστε" το Αλτσχάιμερ


Grilled Snapper and
Sardines

Οι ηλικιωμένοι που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 3-5 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ο τρόπος μαγειρέματος των ψαριών, ώστε να διατηρηθούν τα Ωμέγα 3-λιπαρά οξέα τα οποία θωρακίζουν τη μνήμη.

Το ψήσιμο στο γκριλ ή στο φούρνο διατηρεί στο μάξιμουμ τα λιπαρά περιορίζοντας τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Αντίθετα το τηγάνισμα μειώνει τα Ωμέγα 3- λιπαρά οξέα και έτσι δεν προσφέρει καμία προστασία ενάντια στην άνοια και τη διαδοχική απώλεια της μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: