Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

Πως να φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα

Η μαγιονέζα είναι αγαπημένη μία από τις αγαπημένες μου τροφές. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, φαγητά, σπιτικά σάντουιτς και αλλού. Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε βιομηχανοποιημένη μαγιονέζα τότε εδώ θα μάθετε πως να φτιάχνετε σπιτική.


Τα υλικά που θα χρειατείτε είναι τα εξής:

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 1 αυγό (ολόκληρο)

  • 1 κουταλιά χυμού λεμονιού

  • 1 κουταλάκι κίτρινης μουστάρδας

  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

  • 1 κύπελλο ελαιόλαδο (για πιο ελαφριά γεύση προτιμήστε ένα φυτικό λάδι)


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά αλλά και με την διαδικασία παρασκευής της, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: