Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Το μέλι πολύτιμη πηγή ενέργειας και φυσική ''ασπίδα'' κατά των ασθενειών

''Το μέλι δίνει ενέργεια και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, δηλώνει ο Roch Domerego, Βιολόγος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελισσοθεραπείας.


«Όταν καταναλώνεις μέλι, κατά κάποιον τρόπο γεύεσαι την ίδια τη ζωή γιατί προέρχεται από τη φύση, από τις μέλισσες, από τη γονιμοποίηση των φυτών», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Μίνα Ράλλη και προτείνει οι ενήλικες να καταναλώνουν 10 - 60 γραμμάρια και τα παιδιά 5 - 15 γραμμάρια μέλι, καθημερινά.


O κ. Domerego, που είναι ειδικός σε θέματα μελισσοθεραπείας και συγγραφέας του βιβλίου « Οι μέλισσες θεραπεύουν - Συνταγές από μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη, δηλητήριο (κεντρί) » αναλύει τη θεραπευτική αξία των προϊόντων μέλισσας, που είναι γνωστή εδώ και 4.000 χρόνια.


Τονίζει ότι το μέλι είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν στην επούλωση πληγών. Η κατανάλωση γύρης συνιστάται σε περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών ενώ βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στην αντιμετώπιση του προστάτη. Η πρόπολη προστατεύει τον οργανισμό από ιούς και βακτήρια. Όσο για το βασιλικό πολτό, τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνες.


Μάλιστα ο κ. Domerego συνιστά την κατανάλωση ενός γραμμαρίου βασιλικού πολτού την ημέρα για διάστημα τριών μηνών, δύο φορές το χρόνο, για τους ενήλικες. Για τα παιδιά η συμβουλή του είναι να λαμβάνουν επίσης ένα γραμμάριο, για διάστημα ενός μηνός, να διακόπτουν τον επόμενο μήνα και μετά να ξαναρχίζουν.''


Περισσότερα για τα οφέλη του μελιού θα βρείτε στη συνέχεια του άρθρου.

(Photo via)

Δεν υπάρχουν σχόλια: