Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

''Κατασκεύασε αυτοκίνητο που κινείται με... νερό''


Η βενζίνη είναι πλέον είδος… πολυτελείας, καθώς επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον ρυπαίνει την ατμόσφαιρα. Ο κ. Γιώργος Λάγιος έχει έτοιμη οικολογική λύση. Κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείται με… νερό.


Το όχημα αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με επιστήμονες και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα. Το πρώτο υβριδικό όχημα, ένα δίκυκλο, κατασκευάστηκε το 2001, το οποίο λειτουργεί με υδρογόνο, και ακολούθησε το αυτοκίνητο.


Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου αυτοκινήτου; Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 50 χλμ. την ώρα, έχει αυτονομία 75- 90 χλμ., δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους και το κόστος κίνησής του υπολογίζεται στο 1 ευρώ τα 100 χλμ.


Όσο για το κόστος αγοράς του; Υπολογίζεται στα 20.000 ευρώ συνολικά και στην τιμή περιλαμβάνεται το αυτοκίνητο, το δίκυκλο και το «υδρογονάδικο» (συσκευή που θα παράγει το υδρογόνο) για όλο το σπίτι, με το οποίο θα λειτουργούν και άλλες συσκευές στο σπίτι.


Πλέον ο κ. Λάγιος ευελπιστεί ότι θα βρει επενδυτή στην Ελλάδα και τα οχήματα αυτά (αυτοκίνητα και δίκυκλα) θα κυκλοφορήσουν μαζικά στην αγορά. Ήδη έχουν ζητήσει την πατέντα Γερμανοί και Αμερικανοί, αλλά αρνείται να την πουλήσει, καθώς περιμένει Έλληνα επενδυτή.”


(via)

Δεν υπάρχουν σχόλια: