Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007

Τα παιδιά κάνουν αυτό που βλέπουν

Πολλές φορές έχουμε δει παιδιά να παρουσιάζουν μία ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν η συμπεριφορά των γονιών δεν είναι η πρέπουσα τότε τι περιμένουμε από τα παιδιά να κάνουν; Είναι φυσικό επακόλουθο και τα παιδιά να υιοθετήσουν την ίδια συμπεριφορά. Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει».


Τα μικρά παιδιά (στην ηλικία την οποία βρίσκονται) δεν έχουν ακόμα διαμορφώσει χαρακτήρα. Γι’ αυτό το λόγο αντιγράφουν ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ τους γονείς τους, θεωρώντας τα ως σωστά. Είτε πράττουν το σωστό ή το λάθος, τα παιδιά το εκλαμβάνουν ως παράδειγμα προς μίμηση.


Έτσι βλέπουμε, ότι η δική μας συμπεριφορά διαμορφώνει την συμπεριφορά των μελλοντικών γενεών. Καλό είναι λοιπόν, αν θέλουμε αύριο και προσδοκούμε έναν καλύτερο κόσμο, να κοιτάξουμε να αλλάξουμε εμείς συμπεριφορά και να μην κατηγορούμε συνέχεια τα παιδιά. Αυτά δεν φταίνε καθόλου. Ταυτίζονται στα πάντα με τους μεγαλυτέρους τους.


Το παρακάτω βίντεο ήταν η αφορμή για να γράψω αυτό το ποστ. Περιγράφει συνοπτικά και με πιο παραστατικό τρόπο, τα όσα ανέφερα παραπάνω. Δείτε το. Αξίζει τον κόπο…


Adblock

Children See. Children Do.

1 σχόλιο:

2002odyseia είπε...

πολυ καλο, αυτο πρεπει να το δουμε εμεις οι γονεις και να προσεχουμε περισσοτερο