Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007

Οι ''γάιδαροι'' της ασφάλτου!

Πολλοί θα διερωτηθείτε: «Ποιοι είναι αυτοί;» Διαβάστε το παρακάτω ποστ και θα καταλάβετε.


Μια ομάδα νέων ανθρώπων με έδρα της Θεσσαλονίκης, μη μπορώντας να σταθούν άπρακτοι στην έλλειψη σεβασμού των συμπολιτών οδηγών, απέναντι στους πεζούς και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), δημιούργησαν τους Πάνθηρες των δρόμων. Σκοπός τους είναι η δραστηριοποίηση των συμπολιτών τους στο θέμα της παράνομης στάθμευσης σε διαβάσεις πεζών καθώς και της παράνομης στάθμευσης σε θέσεις πάρκινγκ αναπηρικών αμαξιδίων.


Η νοοτροπία στη χώρα μας είναι «Είμαι μάγκας και το κέφι μου θα κάνω». Εγώ σου λέω «Είσαι γάιδαρος και το κέφι σου δεν κάνεις». Το μόνο που κάνεις είναι να χαλάς το κέφι των άλλων. Η αδιαφορία μας για τους πεζούς και ειδικά για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) είναι ανεπανάληπτη. Λες και εμείς έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, ότι όσο ζούμε, δεν θα βρεθούμε στην θέση τους.


Ένα σοφό ρητό λέει «Η ελευθερία μας σταματάει εκεί όπου ξεκινάει η ελευθερία του άλλου». Αν το τηρούσαμε δεν θα δημιουργούσαμε προβλήματα σε άλλους αλλά και ούτε οι άλλοι θα δημιουργούσαν προβλήματα σε εμάς.


Έτσι οι Πάνθηρες των δρόμων έχουν φτιάξει ένα αυτοκόλλητο και δύο έντυπα-φυλλάδια, για τους οδηγούς που εμποδίζουν την διέλευση των πεζών και των αναπηρικών αμαξιδίων από τα πεζοδρόμια. Όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει από την ιστοσελίδα τους και όπου παρατηρεί ένα αντίστοιχο φαινόμενο να κολλάει το αυτοκόλλητο ή να αφήνει ένα φυλλάδιο.


ΑυτοκόλλητοΦυλλάδια

Πρόθεση τους δεν είναι να προσβάλουν τους οδηγούς αλλά να ευαισθητοποιήσουν τόσο αυτούς όσο και όσους περνούν και βλέπουν τα χιουμοριστικό αυτοκόλλητό ή φυλλάδιο, πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα.


Η αντίληψη των περισσοτέρων είναι «εγώ θα σώσω τον κόσμο»; ΝΑΙ. Κάνε κάτι και ΕΣΥ. Μην μένεις απαθής. Τούβλο, τούβλο χτίζεται ένα σπίτι. Βάλε και ΕΣΥ το δικό σου.


Στο χέρι μας είναι, να διώξουμε τους «γάιδαρους» από τους δρόμους όλης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: