Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2007

Κινδυνεύεις από τους ελληνικούς δρόμους;

Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε θανάτους από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ανεπαρκή οδηγική παιδεία που έχουμε σαν λαός (π.χ. δεν φοράμε ζώνη, δεν φοράμε κράνος, υπερβαίνουμε κατά πολύ το όριο ταχύτητας κ.τ.λ.). Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζουν και οι - πολύ συχνά εμφανιζόμενες - κακοτεχνίες των δρόμων.


Σε ποιον δεν έχει τύχει καθώς προχωράει με το αυτοκίνητό του να συναντήσει μια λακούβα στο δρόμο, ο δρόμος να γλιστράει ή ακόμα να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός με αποτέλεσμα να καθίσταται, πολλές φορές, αδύνατη η νυχτερινή οδήγηση;


Γι’ αυτό το λόγο το Motorsports FREE σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς δημιούργησαν μία ιστοσελίδα (The PIN Project) με σκοπό να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας και οι αρμόδιοι φορείς για τα πιο επικίνδυνα σημεία των δρόμων που περνάμε καθημερινά.


The PIN Project

Έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μία «ηλεκτρονική πινέζα» στο χάρτη. Έτσι εκτός του ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε στο χάρτη την διεύθυνση του δρόμου όπου έχουμε παρατηρήσει το επικίνδυνο σημείο, μπορούμε να προσδιορίσουμε παράλληλα τον βαθμό επικινδυνότητας (1, 2, 3) καθώς και την κατηγορία επικινδυνότητας (Γλιστράει, Τυφλό σημείο, Ανάποδη κλίση, Κρυμμένη σήμανση, Λακούβα, Μικρή ορατότητα, Εμπόδιο, Κακός φωτισμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: