Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Μπρουσκέτα με ελαιόλαδο

4 μερίδες

● 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
● 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
● 1/2 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με ρίγανη
● Αλάτι χοντρό
● 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
● 2 κ.τ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
● 1 κ.τ.γ. φρέσκο θυμάρι
● 1 κ.τ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
● Αλάτι και πιπέρι


1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε 1-2 κλωναράκια από φρέσκια ρίγανη. Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και το κρατάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.
2. Ανακατεύουμε την ντομάτα, το αρωματισμένο ελαιόλαδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ. Μόλις ροδίσουν, τις αλείφουμε με το κομμένο σκόρδο, το υπόλοιπο μη αρωματισμένο λάδι και λίγο αλάτι. Γαρνίρουμε με δύο κουταλιές από το μείγμα της ντομάτας και πασπαλίζουμε με βασιλικό.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (18 Μαΐου 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: