Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007

Portable Applications

Η εμφάνιση των USB sticks μας έλυσε τα χέρια στην ευκολία μεταφοράς αρχείων (λογισμικού, εγγράφων, εικόνων, ήχου και βίντεο) μεταξύ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η χωρητικότητά τους σήμερα έχει φθάσει τα 4 GB. Επιπλέον υπάρχουν και οι πολύ χρήσιμοι USB σκληροί δίσκοι, οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και κόστος.


Πολλές φορές μερικά προγράμματα τα οποία χρειαζόμαστε δεν είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή στον οποίο είμαστε. Επίσης θέλουμε να αποθηκεύουμε τις δικές μας ρυθμίσεις σε κάθε πρόγραμμα ενώ δεν θέλουμε να αποθηκεύονται κωδικοί, προσωπικά δεδομένα κ.α., π.χ. όταν ψάχνουμε κάποια πληροφορία στο Διαδίκτυο (χρησιμοποιούμε username, password, e-mail, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.α.).


Τα Portable Applications, μας δίνουν την δυνατότητα να εγκαθιστούμε στο USB Stick ή στο USB σκληρό μας δίσκο πολλές χρήσιμες εφαρμογές όπως εφαρμογές για ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια, αναπαραγωγή και επεξεργασία εικόνας, ήχου και βίντεο, εφαρμογές γραφείου, λειτουργικό σύστημα καθώς και διάφορα χρήσιμα εργαλεία. Επιπλέον, παράλληλα με την απομάκρυνσή μας από τον ηλεκτρονική υπολογιστή, δεν αφήνουμε κανένα προσωπικό μας δεδομένο αποθηκευμένο σε αυτόν. Όλες οι εφαρμογές αυτές, είναι ελεύθερες στην εγκατάσταση και στην χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: