Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007

Download YouTube Videos

Σε όλους μας, νομίζω, είναι γνωστή η μεγαλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο ''YouTube''. Σε αυτήν την υπηρεσία μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανεβάσει ένα δικό του βίντεο μέχρι 100 MB χωρητικότητα ή μέχρι 10 λεπτά διάρκεια. Τα βίντεο αυτά οι περισσότεροι τα βλέπουμε on-line. Υπάρχει όμως και τρόπος αποθήκευσής τους στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή.


Η διαδικασία είναι απλή. Πληκτρολογούμε http://youtube.com και επιλέγουμε το βίντεο που θέλουμε. Έπειτα αντιγράφουμε το αντίστοιχο url του βίντεο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Αντιγραφή YouTube url

Ανοίγουμε μία άλλη σελίδα του φυλλομετρητή Mozilla Firefox και πληκτρολογούμε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://vixy.net. Στο κενό που φαίνεται στην ιστοσελίδα αυτή και ονομάζεται URL, πατάμε δεξί κλικ και κάνουμε επικόλληση του url που κάναμε αντιγραφή προηγουμένως. Τέλος επιλέγουμε το format του αρχείου το οποίο θέλουμε να αποθηκευτεί το βίντεο στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή και πατάμε Start. Μετά από ένα χρονικό διάστημα (το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου) και αφού μετατρέψει το βίντεο στο format που θέλουμε, αυτόματα αρχίζει να κατεβαίνει στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή το βίντεο που έχουμε επιλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: